Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ukradzione konto

ominges

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj ktoś ukradł mi konto steam :( Zmienione hasło i email. Na tym koncie miałem ze 4 kupione gry łącznie z csem, reszta to były darmowe rozdawane gry. Mój ekwipunek nie był też zbyt drogi, moim najdroższym skinem był dragon king. Napisałem do supportu, wysłałem płytkę z cd-keyem. Jednak moim problemem też jest to, jak ktoś włamał mi się na email i steama. Nie wchodziłem na żadne strony. Jeżeli wyświetlało mi się że ktoś inny logował mi się na konto, to od razu zmieniałem passy. Skanowałem również komputer i nie wykryło żadnego wirusa. Żadnych innych kont nie straciłem. Teraz mam trzy pytania:

- Ile mniej więcej mogę czekać na odpowiedź od supportu? (opisałem mój problem po angielsku)

- Jak ktoś mógł mi się włamać na konto?

- I co zrobić gdy już je odzyskam?

jOABuHG.png

Opublikowano

Steam różnie lubi odpowiadać. Od kilku godzin do kilku tygodni. Angielski -> prawdopodobnie szybsza odpowiedź.

Jak? Nie mam pojęcia, nie wiem z czego korzystałeś, gdzie wchodziłeś.. My Ci tego nie powiemy

Jak odzyskasz to zmienić passy, e-mail i hasło zabezpieczające.

NU94p9A.gif

Wracam..

Opublikowano

­Włamali Ci się na maila? Jeśli na tym mailu miałeś założone konto w banku, na paypalu, psc itd. to najlepiej zgłosić sprawę na policję. W sumie kradzież konta steam to też przestępstwo, bo miałeś tam gry :v

Mogli Ci się włamać, bo np. miałeś łatwe hasło. Lepiej rób hasła jako losowy ciąg znaków, a nie "michał123", bezpieczeństwa nigdy za wiele.

tenor.gif

Opublikowano

­Włamali Ci się na maila? Jeśli na tym mailu miałeś założone konto w banku, na paypalu, psc itd. to najlepiej zgłosić sprawę na policję. W sumie kradzież konta steam to też przestępstwo, bo miałeś tam gry :v

Mogli Ci się włamać, bo np. miałeś łatwe hasło. Lepiej rób hasła jako losowy ciąg znaków, a nie "michał123", bezpieczeństwa nigdy za wiele.

Nawet jeśli miał tam konto bankowe i nikt go nie ruszył, czyt. nie wszedł, nie wykonał transakcji, to policja co najwyżej to go wyśmieje. Sama kradzież steama jest przestępstwem tu się zgodzę, ale polska policja i tak to będzie miała w poważaniu.

Opublikowano

Miałem tą samą sytuację, mija już miesiąc, zero odpowiedzi mimo wielu razy pisania do nich czy dostane odpowiedź, cisza do dziś dnia...

Wysłałem obszerną treść a w niej wszelkie szczegóły maile nicki itd...

Screny z płatności PaySafeCard daty kwoty godziny.

Cisza...

10 sierpnia 2015  wysłałem wiadomość upominałem się już 5 razy w niej pisząc odpowiedź, treść po angielsku i po polsku...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...